Fajne auto, zrób zawias z chipem
[O2] Kupuję O2 II silnik 1.6 102KM - proszę o porady
Zwiń
X
-
[O2] Kupuję O2 II silnik 1.6 102KM - proszę o porady
Mam wielka prośbę do użytkowników O2 chodzi mianowicie o to ze w środę jadę do niemcow po SKODĘ OCTAVIĘ II silnik 1.6 102 Km.wersja( checzbek )
I pytanie moje jest takie na co zwrócić uwagę przy zakupie tegoż modelu i jakie macie zdanie na temat tego motoru?, jakie są słabe strony tego wozu?
Bardzo proszę o szybka odpowiedz.
-
-
Zamieszczone przez pyton xna co zwrócić uwagę
Komentarz
-
-
Silnik 1.6 (102 KM) jest totalnie bezawaryjną jednostką. Jedyna jego wada to troche za mała moc (przydało by sie tak z 15 KM więcej i pare niutonometrów) ale wcale nie jest tak źle. Ma bardzo mocny dół co sprawia że ładnie stratuje z pod świateł i jak sie juz rozbuja to naprawdę idzie ładnie ogólnie nie nazekam choć mam dopiero 11 tyś km przebiegu.
P.S. Sprawe osiągów trochę poprawia shell V-power racing :twisted:Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Przejechałem 45k km (rok), O2 E 1.6 MPI. Silnik wybrałem głównie ze względów ekonomicznych. Spalanie zależy oczywiscie od sposobu prowadzenia auta. U mnie w trasie bez obciążenia 110-130km/h spala 5 -5.5l/100km (kiedys na koniec podróży spojrzałem na komputerek: przejechalem 500km ze średnią 4.8l/100km !!!), w mieście 7l/100km. Tak jak mowili wczesniej, ładnie się buja.... ale bez czteroosobowej rodziny na pokładzie i z zapakowanym po brzegi bagarznikiem -- tutaj troche mocy brakuje jednak; więc trzeba wziąść poprawkę przy wyprzedzaniu. Ale w mieście/trasie we dwoje... malina = jestem mile zaskoczony.-------------------
Octavia2 E MPI
Komentarz
-
-
Gore zamiast pisać o marzeniach, zacznij wprowadzać tankowania na spiritmonitor.de i nie będziesz wprowadzać innych w błąd. Przejechałem 130kkm na O1 i 60kkm na O2 z 1,6 i wiem ile może najwięcej i ile może spalić przy full PSJ, więc nie wprowadzaj innych w błąd. 4,8 to możliwe - przy bardzo mocnym PSJ i z wiatrem a nie 110km/h.
Komentarz
-
-
Napisał w galonach - a wyproblem robicie
Też chciałbym mieć taką benzynkę - po co wtedy kupować diesela?
A co do wyjazdu po auto: od uszczelek wytarty będzie lakier - więc jak by sie okazało że nie jest: autko lakerowane :-)
Ale dziś to już masz autko bo w środę miałeś jechać.... i jak?Była O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
Witam, akurat mem ten model 1,6 z tym ze SR 102 KM 2003 rok musze powiedziec ze silniczek ladnie chodzi ponad 150 tys i jest ok. Wiadomo wyscigowka to nie jest ale jak trzeba to w obroty i idzie , pozatym auto jest ciezkie. Co do spalania to rewelacja. Mam lpg i pali z lekka noga max na miescie 9-10 litrow LPG, a na trasie udalo mi sie 8 . Polecam autko.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonGore zamiast pisać o marzeniach, zacznij wprowadzać tankowania na spiritmonitor.de i nie będziesz wprowadzać innych w błąd. Przejechałem 130kkm na O1 i 60kkm na O2 z 1,6 i wiem ile może najwięcej i ile może spalić przy full PSJ, więc nie wprowadzaj innych w błąd. 4,8 to możliwe - przy bardzo mocnym PSJ i z wiatrem a nie 110km/h.
wiecej tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=298433#298433-------------------
Octavia2 E MPI
Komentarz
-
Komentarz